Females On Wheels

Ritverslag van een PSV-er(Affligem?)

Ritverslag van een PSV-er(Affligem?)

Bericht van PSV-club.
Hallo meisjes, wekelijks is iemand om beurt verslaggever van de toerrit. Hieronder een excerptie voor jullie organisatie.

Nico: ‘ik sta hier al van 8.00 uur, tegen dat we vertrekken heeft mijn opwarming geen effect niet meer’ — gelukkig was de buitentemperatuur ok !!!
Piet: ‘is een strak tempo goed ???’ — 40 is goed gaf ik als antwoord — het antwoord van Piet — 40 per uur … bij volgenden bergaf
Freddy: merci voor ‘t schoon compliment via Whats App … ik doe mijn best en doe mijn deel van het werk in et begin zodat de kopmannen het kunnen afmaken … misschien moet ik in het vervolg mij ook in het begin wegsteken … zou ik het dan op het eind ook kunnen afmaken ???
Charlie: ‘schrijf maar in uw verslag dat dat hier de beste organisatie is van gans het seizoen’ — zou dat met al die vrouwkes te maken hebben Charlie?
Tom P.: ‘k heb ze dan maar laten gaan’ ‘zo rap moet het nu ook weer niet’
Patrick: ‘t ging in ‘t begin toch niet ze’ ‘slechte benen’ … en wie was er mee met die mannen van De Meuter
Wim: voor de start: ‘mag ik uw efkes spreken, ok dan heb ik nu al mijn klapte gedaan’
Frans: ‘hier naar rechts, daar naar links, opgelet daar liggen steentjes in den draai, putten!!!’ (het leek wel of Frans had vooraf al ne keer verkend)
Kris: sprak met de pedalen … heeft iedereen hem zien knallen op de kasseikes ???
Jan: ‘hebt ge tijd om donderdag op den hoogdag in Pollare te rijden?’ ”t ga precies was beter dan dinsdag, den enen dag is den anderen niet’

We reden tot aan de bevoorrading (km. 50) op de twee steilere beklimmingen in het eerste deel na mooi samen in groep en hadden een gemiddelde (afronden mag) van 28. Zeker ok gezien het smalle wegdek, het vele draaien en keren en alweer de massale volkstoeloop (2000 mannen en vrouwen).
Na de dorst weg te drinken en de honger te verslaan bij een puike bevoorrading werden we hoogtemeters bewijs niet gespaard en de verbrokkeling trad op (zeker toen de A-ploeg van De Meuter aan de voet van de Morette ons voorbij kwam). Enkelen voelden zich geroepen en als ik het mag geloven waren er maar een paar uitverkorenen om dat (volgens Patrick) ca va tempo te volgen.
3 kopmannen (Kris, Patrick en Piet) en de rest op minuten !!!
Zo weten we weer waar de sterke mannen zitten en wie de km in de benen heeft!
Op dat moment was er van de verslaggever al lang geen sprake meer. Die stond op zijn gemak onder nen verfrissenden douche. In ne put gereden en het resultaat te bewonderen op whats app.

Verder reed iedereen zonder tegenslag mooi de rit uit. Sommigen op eigen tempo, anderen met wat aanklampen hier en daar. Je merkt dat het weekend er aan komt. Iedereen leeft op zijn manier, met zijn mogelijkheden (tijd) toe naar het evenement van onze club, de test van de benen, van stage zal geen sprake zijn, het wordt knallen (ben ik blij dat ik maar zaterdagavond af kom).


Prachtig weer, fantastische organisatie van de dames! Ze letten toch op details waar wij mannen minder aan zouden denken of geen moeite zouden voor doen: een extra plas en tankstop in Wambeek, een fietshersteller bij de start, een pomp de bandenspanning nog goed te zetten bij de start, een bevoorrading met meer dan alles er op en er aan (knappe bediening kreeg je er zo maar bij), zelf een zak om het fruitafval te composteren (heb je het gezien Charlie ???) een tweede startplaats, vlotte doorstroom bij start en bevoorrading, pijltjes hingen goed, … MAAR MAAR MAAR als ik één puntje van kritiek zou moeten geven dan toch even het parcours herzien naar volgend jaar toe. Veel draaien en keren, toerke rond de kerktoren, … kan ook anders.

Pierter


Hallo grijze muizen (met mooie gele pootjes),

Over de organisatie dus niets dan lof. Als er al een prijs mocht uitgeloofd worden voor de beste organisatie – en waarom zou dat niet kunnen ipv van voor de individuelen altijd prijzen te voorzien, – dan tip ik voor deze van vandaag. Feels, proficiat!
Overal goed opgevangen door de vrouwkes. Op het eerste ‘rondpunt’ zei een dame, “ links naar boven”. Dat deed bij sommigen al een belletje rinkelen!
Compostafval bakjes voorzien, Super. Zou overal moeten. Toch zijn er nog toeristen die niet kunnen lezen, want plastiek potjes in compostzak!!! Negligent, of al tuureluut gereden.?!

Charlie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *